Bakkers

DSC00805

Bakkwaliteit:

Spelt eist meer vakmanschap van de bakker om brood te bakken met speltmeel. Dit komt omdat tarwe de laatste eeuw vooral geteeld werd op bakkwaliteit en veel kilo’s.
Veel ambachtelijke bakkers houden ervan om pure speltbroden te bakken, met zuurdesem als rijsmiddel en zonder het gebruik van broodverbeteraars.
Vanwege de mindere bakkwaliteit van spelt, mengen sommige bakkers graag een aandeel tarwebloem of -meel bij. Zolang het hoofdingrediënt spelt is mogen onze bakkers het verkopen onder de naam speltbrood. Vandaar dat ook bij brood over ‘zuiverheid’ of ‘puur’ speltbrood wordt gesproken.
Wel dienen ze te vermelden wat het aandeel Maashorstspelt is. Kijk hiervoor onder het tabblad ‘Bakkers’. Het moet voor de klant immers glashelder is wat er gekocht wordt!

Alle spelt broden worden gebakken op ambachtelijke wijze, dit geeft speltbrood een mooie kleur, de lekkerste geur en natuurlijk de beste smaak!
Zie hieronder welke bakkers er bakken met het Maashorst spelt.

 

151226 MIchel van Mook, de Echte bakker Nistelrode

 

Van Mook, de Echte bakker
Laar 66
5388 HK Nistelrode
T. 0412-611277
Bakker Van Mook Nistelrode

 

 

logo lopen

Bakkers Lamers
Schaepmanlaan 101
5344 BC Oss (Heesch)
T. 0412-625449
Bakkers Lamers Oss Heesch

 

 

 

Bart Bongers (1)Bakker Bart Bongers
Pastoor van Winkelstraat 24
5374 BJ Schaijk
T. 0486-462800
Bakker Bart Bongers Schaijk

 

 

DSC_3524

 

Bakker van der Coer
Kerkstraat 46
5411 BA Zeeland
T. 0486-451487
Bakker van der Coer Zeeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruud en Anita vd Ven Venhorst bakker

 

Bakker Ruud vd Ven
St. Josephplein 5
5428 GL Venhorst
Tel. 0492 – 35 12 07
Bakker Ruud van de Ven

 

 

logo-vermeulenendenotter-klein

Vermeulen & Den Otter bv
Bakkers met Smaak
Meliestraat 28
5251 EJ  Vlijmen
Tel:    073 – 5112406
Vermeulen & Den Otter

 

 

 

 

Bezorg bakker Teun
Marco Teunissen
06 45617793
bezorgbakkerteun@gmail.com

“t’ komt voor de bakker”

Meest recente berichten

Recente reacties

Categorieën

Recente reacties