Molens

 

Malen151129 Coppensmolen

Na het pellen wordt de Spelt op  molens rond de Maashorst gemalen door ambachtelijke molenaars, op authentieke molenstenen. Het ongezeefde speltmeel wordt verwerkt in Maashorst Spelt producten. In de molen wordt het graan op molenstenen gemalen. Het maalproces van graan op molenstenen duurt ongeveer een minuut. Zo blijven smaak en aroma behouden. De temperatuur van het meel mag niet boven de 40°C komen. Dit is belangrijk, want boven de 40 graden gaat de kwaliteit achteruit. Het is dus de taak van de molenaar om de stenen goed te koelen. Het malen in een molen is een ambachtelijk product wat een karakteristieke smaak oplevert.Volkoren meel uit een molen is minder bewerkt alle delen van het graan blijven behouden. Bij volkoren molenmeel blijven de kiemen in het meel. Deze kiemen zijn nodig om goed te kunnen bakken. Ze geven het meel ook hun karakteristieke smaak en structuur. Het meel is hierdoor wel minder lang houdbaar.

 

 

Meest recente berichten

Recente reacties

Categorieën

Recente reacties